АЮРВЕДИЧНИЯТ ЛЕКАР Д-Р НИСАР ШЕЙХ В ГАБРОВО

ДЕПРЕСИЯ, БЕЗПОКОЙСТВО, ПРИСТРАСТЯВАНЕ:

ЙОГА ТЕРАПИЯТА -  ЛЪЧ НАДЕЖДА

11.04.2017 | вторник | 18:00 часа

ЦЕНА: 10 лв

Д-р Нисар Шейх е забележителен доктор по аюрведа и йога консултант, практикуващ в Пуна. Той е собственик на консултантски и Панчакарма център в Пуна. Лекувал е повече от 5000 пациенти и е посветен на аюрведа и йога. Д-р Шейх работи в областта на автоимунните заболявания, психосоматичните заболявания, депресията, гинекологичните заболявания, стерилитета, диабета, сърдечните болести. Той води семинари за постигане на здраве и добро състояние по естествен начин в Индия и чужбина.

Д-р Шейх завършва с отличие Махаращтра университета по здравни науки (МУЗН), Нашик през 2006 г. Преди това той завършва Йога Правиш (курс за напреднали) и Йога Правин (курс по висши медитации) в Йога Видя Дхам, Нашик през 2005 г. След като завършва МУЗН, Нисар продължава учението си и получава диплома по Управление на спешната медицина в Бърза помощ, Уестланд, Англия, и Руби Хол Клиник, Пуна през 2006 г.

През 2007 г., желаейки да задълбочи познанията си по йога, д-р Шейх завършва йога в института Кайвалядхама. Той става високо уважаван в института и след дипломирането е поканен на работа в аюрведичната клиника на Кайвалядхама и като преподавател в института. Д-р Нисар Шейх се интересува от връзката между аюрведа и йога, както и между тях и съвременната медицина. Той работи, за да се помогне на хората с йога и аюрведа най-вече по отношение на стреса, тревожността и депресията.

Той е участвал в множество изследователски проекти на Кайвалядхама, посветени на тези теми. Той също така прави сравнителни изследвания на йога и различни религии, които смята, че ще са от полза за културен синтез. 
Д-р Шейх е един от онези редки хора, които не само имат много умения в областта на медицината, но и в областта на човешките отношения, които свързват светове с топлите си сърца. 
Той е горещо препоръчан на Българска федерация по йога от д-р Шарма, който го нарича моя най-любим ученик.