Д-р Лакшми Нараян Джоши - лекция & практика

Нади вигян: традиционни признаци за излекуване

21 октомври, понеделник, 18:00 - 20:00 часа

ВХОД: 10 лв.

 

Д-р Лакшми Нараян Джоши  е постигнал забележителни успехи в лечението на невротични болки, болки в мускулите, ортостатични дисфункции чрез методите на Нади вигян и Прана санчаран крия. Той ще запознае аудиторията със същността и произхода на метода Нади вигян и едно скорошно научно изследване за приложението му при лечение на синдрома на замръзналото рамо и адхезивния капсулит. 


Д-р Лакшми Нараян Джоши е Ръководител отдел по йога наука в Университета по санскрит Уттаракханд, Харидвар.
Той е висококвалифициран йога с изключителни знания и повече от 28 години опит в областта на Нади вигян (науката за надите), йога терапия и лечебните науки. Той е роден и възпитан в йога среда в Ришикеш в семейство посветено на йога практиката. Едва на възраст 2 години Йогачария д-р Джоши започва да следва указанията на баща си и се среща със своя  гуру на 7-годишна възраст в Хималаите.

Посвещава по-голямата част от времето си на практикуване и изследване на йога и придобива академично висококвалифицирано знание в йога науката. Има докторска степен по йога терапия и две магистратури по йога и физическо възпитание.
Той е единственият йога, на който е дадена привилегията от Олимпийския комитет да запознае с йога за първи път над 10 000 спортисти от 100 страни през 2008 г., TAFISA GAMES, Южна Корея.

Д-р Джоши постигна невероятен успех в лечението на невротични болки, болки в мускулите, ортостатични дисфункции чрез Нади вигян и Прана санчаран крия.

Д-р Джоши е основател на отдел по йога в Govt P.G COLLEGE RISHIKESH & UTTARAKHAND SANSKRIT UNIVERSITY, Харидвар. Член е на Съвета по изследвания в различни университети и колежи като P.G College, университета Himachal Pradesh, университета Uttarakhand Sanskrit, университета Dev Sanskrit и др. Той е бивш декан в S.J.R.S College, Ришикеш.