Нада йога и релаксация с тибетски купи с МАРИНА ВЕЛИКОВА

20 ОКТОМВРИ | СЪБОТА

"Звукът, тишината и човешкият глас – път за свързване със себе си и вселената”
Лекция, Нада йога практика и релаксация с тибетски купи 

Програма:
14.00 – 14.45 - лекция „Звукът, тишината и човешкият глас – път за свързване със себе си и вселената”
14.45 – 15.00 - свободна дискусия
15.00- 15.30 - почивка и чай
15.30 – 17.00 - Нада йога практика, релаксация с тибетски купи и тампура

Още за Марина и нейните практики можете да научите оттук:
http://www.oneofusshares.com/2014/11/marina-india.html

Вход: 20 лв.
Запазете си място на 0888 378781 или на място в йога студиото.

Звукът е най-мощният и фин израз на материализираната енергия. 
На санскрит думата за звук е нада. Произлиза от накар - дъх и дакар – енергия. 
Тишината е пространството, в което звукът се проявява - там, където чрез него можем да се свържем с душата. 
Човешкият глас се ражда от дъха ни, от енергията, която влагаме в него. Той е най-съвършеният инструмент за произвеждане на звук, средството ни за ментално и емоционално изразяване, огледалото на душата.
Изкуството да владеем гласа си води до себепознание и способност да долавяме и предусещаме дори неизказаното, най-финото намерение в комуникацията. 
Осъзнаването на гласа е средство за осъзнато интегриране на личността, за постигане на свободата на израза ни като цялостни човешки същества.
С този практически семинар започваме едно пътуване към изучаванe, овладяване и осъзнаване на гласа, към развиването на умения да слушаме, чуваме и разбираме себе си и другите по-добре.

Марина Великова е музикант, изследовател на звука и човешкия глас, звукотерапевт. 
Стилът й е силно повлиян от изучаването на източни практики и техники на музициране. След завършване на музикалната академия в София, Марина специализира пет години индийска класическа музика и вокално майсторство в Делхи. Работата й като музикален редактор в Програма „Хоризонт“ на БНР разширява познанията й във всички стилове на музиката. Част е от етно-джаз формация “Група ОМ” и от проекта "Еверест концерт", регистриран в рекордите на "Гинес" като най-високият концерт в света. Марина е създател на мeждународния артистичен проект „On the Long Road” - концерти, записи, музикални работилници и семинари с участието на изтъкнати индийски музиканти. Издава самостоятелни албуми с музика за релаксация, медитация и йога нидра, които печелят международно признание. Албумът й “The High Blue Mountain” от 2014 г. е на първо място в класацията за най-продавани албуми на iТunes за България. Марина работи с човешкия глас и звука като инструменти за постигане на вътрешен баланс и свързване с външния свят.
Нейните семинари включват дихателни упражнения, техники за извличане на звуци, концентрация върху обертонове и работа с тибетски купи за медитация.