РЕСТОРАТИВНА ЙОГА С ВИЛИ

Място на провеждане - YOGAcenter Габрово

31.03.23.  /петък /от 18.00 часа

Водещ: Велина Русева

Обмен: 15 лв.

 Каним ви на една различна йога практика, която възхвалява изкуството на отпускането и освобождаването на напрежението в тялото и духa, като осъзнаването и грижата за самите нас.

Ресторативната /възстановителна/ йога  цели да отпусне и релаксира тялото ви чрез пасивно разтягане. Тя ще ви предложи е едно напълно различно преживяване от повечето съвременни видове йога. Изключително бавна и дълбоко медитативна практика, тя активира парасимпатиковата нервна система. Това на свой ред води до възстановяване на цялото тяло, до спокойствие и пълно освобождаване от напрежението. По време на йога класа асаните се задържат от 10 до 20 минути, понякога дори повече. Използват се много помощни средства - болстери , блокове , колани, одеяла, аромати и звуци, за да може човек да се отпусне напълно, и най-вече, да се задвижи своя вътрешен терапевтичен механизъм, който възстановява неговия ментален и физически баланс. Пребивавайки в асаните за по-дълъг период от време с внимание, насочено към дишането и вътрешните импулси на тялото и ума, се достига до отпускане и освобождаване на най-фините и дълбоки структури.

Ресторативната йога балансира бързия начин на живот и има огромната способност да лекува физически и умствени симптоми, които са свързани със стреса,а както знаем, много болести в наши дни са свързани със стреса.

Ресторативната йога :

• Подобрява гъвкавостта

• Дълбоко релаксира тялото

• Запазва ума спокоен и бистър

• Подобрява капацитета за лечение и балансиране

• Уравновесява нервната система

• Укрепва имунната система

• Развива качества на състрадание и разбиране към другите и себе си

• Подобрява настроението

В края на сесията си чувствате се толкова удобно в собствената си кожа, а тялото ви е меко, топло, гъвкаво и светещо! В това състояние знаете, че животът е такъв, какъвто е, и всички ние сме проникнати и съставени от една и същата енергия, която е основата на всичко.

Препоръчително е да си носите удобни топли дрехи и одеяло