Тибетският лекар д-р Сонам Дордже в Габрово

ЛЕКЦИЯ
7 февруари, петък, 18 часа
МОЛ Габрово, конферентна зала, ет. 5

вход: 10 лв.

Една среща, в която ще разберете повече за:
• възможностите на Тибетската медицина,
• какво да очаквате от пулсовата диагностика,
• какви препоръки да следвате  в храненето и ежедневието си,
за да водите един пълноценен живот

КОНСУЛТАЦИИ
8 февруари, събота, консултации
YOGAcenter - Габрово

цена: 70 лв.

За информация и записване:
0888378781 Божидара

Д-р Сонам Дордже гостува в Габрово с любезното съдействие на Александра Алексиева и Традиционен Тибетски център „Мончара“.

Тибетската медицина

е една от най-древните медицински системи, които са се запазили до днес. Най-голямата ценност на тибетската наука за здраве идва от теорията за връзката между ума и тялото. В основата на ефективността на тази връзка стои елиминирането на корена на болестта.

Съгласно традиционното разбиране на тибетската медицина, коренът на повечето болести са емоциите, които се проявяват в човешкото тяло под формата на три жизнени енергии (конституции) – вятър, жлъчка и слуз (флегма).
Задачата на тибетската медицина е да възстанови първоначалната хармония в тялото. За тази цел се използват различни методи за поставяне на диагноза и за връщане на изначалното равновесие.

Д-р Сонам Дордже

е роден през 1972 г. в Северна Индия.
Завършил е Тибетския медицински институт „Чагпори“ в щата Даржелинг.
През първите пет години изучава теория на тибетската медицина. Две години специализира фармакология – изготвяне на тибетски лекове, както и пулсова диагностика при големия тибетски лекар и будистки учител Трогауа Ринпоче. След завършване на обучението  става преподавател в Медицинския институт. Усъвършенства знанията си в клиниката на д-р Долкар в Делхи, един от личните лекари на Н.Св. Далай Лама.
Ежегодно е канен за участие на Световния форум на тибетските лекари в Дарамсала. Открива частен медицински център в Делхи и става един от водещите тибетски лекари, диагностик и лечител.

Александра Алексиева
Терапевт
Тибетски Ку Ние масаж
Тибетски До Ние масаж

Занимава се с тибетска медицина и масажи от 2012 година, обучавайки се при д-р Юлия Юсипова – доктор по класическа медицина, специалист по тибетска медицина и аюрведа, доктор фитотерапевт, член на Международната асоциация на йога терапевтите и йога специалистите, както и на Латвийската асоциация по холистична медицина и натуропатия.
През 2014 година завършва практически курс при д-р Намгял Кюсар в Дхарамсала, Индия. През 2015 година практикува с д-р Калчо Кюсар и д-р Церинг Такчо Друнгтцо. Същата година посещава и два курса по тибетска медицина в МенТциКханг, включващи обучение по тибетски Ку Ние масаж.

Традиционен Тибетски център „Мончара“ съществува от 2016 година.
Нашата мисия е да запознаем повече хора с възможностите на Тибетската традиционна система за диагностика и здраве, които съвсем успешно могат да функционират в модерното ни общество.

https://monchara.bg/