Преподаватели

В нашия център ще се срещнеш с преподавателите, за които йога не е просто практика в залата. За тях  йога е вплетена в ежедневието, неизменна част от живота, като вдишването и издишването... От тях ще научиш как да оставаш спокоен въпреки хаоса около теб, да притихваш в своя център и да се чуваш... Защото и те са хора като теб – имат добри и лоши дни, но йога винаги ги връща към празнуването на живота тук и сега. Ела, за да се убедиш, че може да се живее простичко и с радост. Преди да дойдеш при нас, разгледай историите на нашите преподаватели.

 

ИВА КИРОВА - преподавател по Хата йога, Хималайска йога, Ин йога и Йога на смеха

 

Казвам се Ива и съм филолог с 15-годишен стаж в телевизионната журналистика.  Паралелно с това през тези години изучавах и практикувах различни духовни практики – в началото енергийни терапии, а по-късно и йога. Това постепенно се превърна и в мое основно занимание.

Към момента рейки, йога, а вече и психология взаимно се допълват в моята работа. Провеждам психологически консултации и работя в един от съвременните й клонове - енергийната психология - практик съм по ТЕС и Пренареждане на матрицата с ТЕС.

Сертифициран преподавател по йога съм към Yoga Alliance - RYT 200.

Обучението ми в йога премина и през Национална спортна академия.

През последните години споделям опита си в  Габрово, преподавайки  хата йога, ин йога, както и хималайска йога по системата на Свами Дев Мурти, която изучавам при неговия ученик Читранджан Кумар.

Преподавател съм по хасия йога (йога на смеха), а сесиите по йога на смеха за мен са истински празник на спонтанността и смело прекрачване на собствените ни ограничения.

Моят път в йога преминава и през обученията в сукшма вияма при Санджай Йоги, ученик на Свами Дев Мурти и Свами Йогананда, както и в йога за деца към Българската федерация по йога.

 

 

 

 

 

 

 

 

НИКОЛАЙ СИРАКОВ -  преподавател по Хималайска йога, Тибетска йога - Лейди Нигума, Хата йога и Йога на смеха

Аз съм Николай - актьор по образование, работил съм в областта на маркетинг комуникациите, а през последните години трупам опит и в публичния сектор като кмет, Областен управител на област Габрово и Народен представител.

Вървейки по своя земен път търся отговорите за смисъла на човешкото съществуване в различни посоки и учения. Но животът ми се преобрази след срещата ми със Свами Дев Мурти, когато се запознах с неговата система – Хималайска йога.

А от няколко години реализирам желанията си в професионалния и личен живот чрез тибетската система на "Шлифоващия диаманти" преподавана ми от Геше Майкъл Роуч. И от своя страна споделям практическото прилагане на древната мъдрост чрез различни семинари.

 

Моето пътуване:

2019 - взема убежище в традицията Палюл на школата Нийнгма на тибетския будизъм от Кхен Ринпоче Пема Чьопел

2017 - обучение - д-р Нисар Шейх, Кайлявадама институт 
2016 - Посвещение в Марпа Лодзава от Лама Джигме Ринпоче 
2016 - Обучение - д-р Шарма, Кайлявадама институт 
2015 - Посвещение в зелена Тара от Лама Шераб Гялцен Ринпоче 
2014 - Курс по Звукова терапия (лечение с глас) с Уейн Пери 
2014 - Diamond Cutter Institute, Geshe Michael Rouch - практическо прилагане на философията на "Шлифоващият диаманти", тибетска йога - Лейди Нигума, тибетска медитация 
2014 - Сертифициран йога учител RYT 200 към Yoga Alliance/Himalay Yoga Peeth - Учител Санджай йоги 
2012 - Хасия йога, йога на смеха - сертифициран преподавател 
2011 - Семинар с Робин Шарма - "Лидерът, който нямаше титла: новият път към победа в бизнеса" 
2009 - Преобразяваща среща - обучение с мъдреца Махариши Свами Дев Мурти 
2000 - посвещение в линията Карма Кагю на тибетския будизъм от Лама Оле Нидал 

 

ВЕЛИНА РУСЕВА 

Казвам се Велина.Йога преоткрих през 2005 някак съвсем естествено, стремейки се към здравословен и целесъобразен живот, изпълнен с движение и активност.Постепенно тя се разгърна пред мен като цялостна личностна система за осъзнаване и развитие.

Практикувам хатха йогa, както и йога по системата на Свами Дев Мурти, Сукшма Вияма при Сандажай Йоги, Ин йога, хормонална йога терапия на Дина Родригес.

Имам квалификация към Българската федерация по йога за занимания с деца. С игри и смях прекарваме забавни йога класове с малките ми възпитаници.Завършила съм сертификационен курс за йога инструктори към Yoga Alliance – RYT 200 .Иницииациирана съм в Слънчево Рейки и Рейки – II ниво.

Благодарна съм, че мога да споделям с хората как йога помага да освободят тялото и ума си от ежедневния стрес; да хармонизират всеки аспект от здравето си; да преоткриват себе си.

Ом шанти!

 

 

РАДОСВЕТА ИВАНОВА

Здравейте, аз съм Радосвета.

За мен йога е баланс между духа, ума и тялото. Баланс между мислите и делата.

С йога вие сте в хармония със себе си, опознавате себе си, обичате себе си. Така се учите да обичате, уважавате и приемате другите такива, каквито са.

Йога е древна философия за живота. С нея вие можете по-лесно да приемете и разберете околните и света около вас. С йога се научавате да живеете тук и сега, да усещате тялото си, да разбирате чувствата си, да успокоите ума си.През 2009 г. се докоснах до йога и от тогава не съм спирала да живея с йога.

По пътя си срещнах много учители, които ми подаваха ръка и ме въвеждаха стъпка по стъпка по тази пътека.Завърших курс на обучение Йога за деца - 2012 г. към Българската федереция по йога и Изследване на йога в образованието R.Y.E. - 2013-2014 г. Имам завършен курс за йога инструктори към Yoga Alliance с учител Санджай йоги през април 2014 г.

Други обучения - Рейки учител и лечител от 2010.; соларно рейки

 

МАРИЯ СПАСОВА

Казвам се Мария Спасова Иванова и преподавам кундалини йога.

Родена съм в град Русе и често пътувам до там за срещи с моите роднини и приятели, а също и с моята учителка Галина Ненчева, която ме вдъхнови по пътя към кундалини йога.  

Благодаря на Господ, че започнах да се занимавам сериозно с йога точно в Габрово, където живея, тъй като тук мястото е енергийно и привлякох към себе си много опит и практика в йога. Благодарна съм и на моите учители Ива, Николай, Светла, Ради и Вили, чиито озарени души и любов ми даваха подкрепа и енергия в трудните моменти по време на изпитанията ми във Франция и по време на трудности в живота.

Ученичка съм на Карта Сингх от школата Амрит Нам Саровар във френските Алпи и имам трето ниво Рейки по системата на Микао Усуи.

През последните няколко години задълбочавам познанията си по ментална радиестезия и нумерология. В класовете си по кундалини йога насърчавам учениците си да преодолеят съпротивата на телата си и умовете си, за да станат силни, да не се предават, да излизат победители от всяка ситуация и да осъзнаят, че умът трябва да стане наш слуга, че той ни подмамва, играе драми и създава пречки, но с тази практика ние го овладяваме и влизаме в нов етап на развите - крайната цел е да сме завършени  личности, които служат на другите с радост и удовлетворение.

Когато практикуваме Кундалини йога, ние всъщност се трансформираме и физически, и психически – развиваме неутралния ум, осъзнаваме връзката си със Вселената, с божественото присъствие, и се превръщаме в същества от светлина, които са здрави, щедри, безкрайно красиви и щастливи.

Технологията включва  мантри, упражнения , дихателна практика и медитация. Много ми харесва динамиката в тази практика и победата да издържиш времето и да преминеш в зоната извън комфорта - след това усещането е прекрасно.

Какво да носим :

  • удобни дрехи
  • кърпа или шал
  • вода за пиене